Termékek

A DaltoNon™ szemüveglencsék gőzölt szemüveglencsék, amelyek vékonyréteg-technológiával készülnek, vagyis 25-39 nagyon vékony, fényszűrű réteggel vannak bevonva. Antireflexiós bevonat is van rajtuk, így a színspektrum bizonyos részét kevésbé eresztik át, tehát visszaverik. Emiatt a DaltoNon™ lencsék kicsit csillognak, de átlátszóak, nem színezettek, és jól lehet látni rajtuk keresztül viselőjének a szemét.

A DaltoNon™ lencsék 8 féle típusban kaphatóak, amelyek a megfelelő diagnózis alapján kerülnek kiválasztásra attól függően, hogy a színtévesztőnek mely receptora érzékeli hibásan a színeket. Az emberi szemben három receptor van: az egyik a kéket, a másik a zöldet, a harmadik pedig a pirosat érzékeli. A szivárvány színeit ezeknek a receptoroknak az együttes működésével érzékeljük. A színtévesztőknél azonban ezek a receptorok érzékenységi tartományai eltolódnak, kissé más színekre érzékenyek, mint a normál színlátók. Leggyakrabban a zöld vagy a vörös receptor tolódik el; a kék színtévesztés nagyon ritka.

Cégünktől olyan színtévesztést korrigáló lencse rendelhető, mely az igényeknek megfelelően saját keretbe vágható. Azoknak a színtévesztőknek, akiknek dioptriás szemüvegre van szükségük, lehetőségük van a DaltoNon™ lencséket – előtét lencseként - a dioptriás szemüvegükre mágneses megoldással felcsatolniuk. A dioptriás lencsék gőzölésének sincs akadálya, csak hosszabb várakozási idővel kell számolni.

A színtévesztést megállapító és pontosan meghatározó diagnózisra az alábbi elérhetőségeken várjuk jelentkezését:

abraham@daltonon.com+36-30/942-1626

A DaltoNon™ márkájú színtévesztést korrigáló szemüveglencsék előnyei

  • A DaltoNon™ szemüveglencsék az emberi színlátás neurális hálózatában, az agy látókérgében lévő neuronok jeleinek szintjén, az opponens szín csatorna jelek alakjának módosításával érik el, hogy csaknem 100%-os eredményességgel korrigálják a színtévesztést. Tehát más technológiákkal ellentétben nem csak a hibás színek látását korrigáljuk, hanem lehetővé tesszük a különböző színek helyes felismerését, a színidentifikációt is!
  • A DaltoNon™ szemüveglencsék a legújabb, Organikus Színrendszer (OCS) alkalmazásával szerkesztett ún. gammut maximumára lettek optimalizálva, ezzel érik el az elméletileg lehetséges legnagyobb korrekciós szintet valamennyi, még a legsúlyosabb színtévesztési esetekben is.
  • A DaltoNon™ szemüveglencsék nem festett lencsék. Még csak nem is felületi termodiffúzióval, hanem a fény interferenciáját felhasználó vákuumos vékonyrétegek technikával készülnek. Egy-egy lencsén a fény hullámhosszának negyedrészének megfelelő vastagságú többet (a szemüveg típusától függően 25-39 réteget) használnak fel, így tudják biztosítani, hogy ne csak közelítsék, hanem pontosan meg is valósítsák az elméletileg kiszámolt karakterisztikákat.
  • A DaltoNon™ szemüveglencsék világosabbak, mint a hasonló hatású festett lencsék, üvegből készülnek, nem műanyagból, és nem karcolódnak olyan könnyen – tartósabb és jobb megoldást kínálnak.
  • A DaltoNon™ szemüveglencséket úgy lehet megismerni, hogy nem színes üvegnek néznek ki, hanem kissé tükröződőek a lencsék, mint a modern sport szemüvegeké, de nem annyira, hogy ne lehetne rajtuk keresztül látni viselőjének a szemét.
  • A DaltoNon™ szemüveglencsék ugyan speciális színszűrők, de nem szűrnek ki egyetlen felesleges hullámhosszat sem, ezért világosabbak, mint a hasonló hatású festett lencsék.
  • A DaltoNon™ szemüveglencsék felületén a rétegek 300 Celsius fokon kerülnek beégetésre, ezért nem karcolódnak olyan könnyen, mint a festett lencsék.
  • A DaltoNon™ szemüveglencsék gyártását és forgalmazását nemzetközi szabadalmak védik Európában, az USA-ban, Japánban, Kínában és Hongkongban is.
 

Színlátás DaltoNon™ lencse nélkül

Színlátás DaltoNon™ lencsével